Menu

Op basis van de uitgangspunten van het werk van Sigmund Freud en Wilhelm Reich ontwikkelden de psychiater John Pierrakos en Alexander Lowen de bio-energetische analyse. Omdat volgens John Pierrakos in de bio-energetische analyse de zielslaag ontbreekt, maakt hij zich los van Alexander Lowen en kiest hij verder zijn eigen weg.

Geïnspireerd door het werk van Eva Broch (later Eva Pierrakos, grondlegster van het Padwerk) verbindt John Pierrakos de bio-energetische analyse met spiritualiteit en ontwikkelt zo de core-energetica.

“Liefde is leven en leven is liefde. Liefde is en geeft energie en laat je beleven wie je bent. Het is een vonk waarmee je je eigen vuur telkens opnieuw aanwakkert. In deze wereld zijn we samen, ieder van ons is een blad aan de grote levensboom van het menselijk bestaan. De kracht die alle mensen met elkaar verbindt is liefde.”

Dr. John Pierrakos MD

Core-energetica is een praktische vorm van therapeutisch werk waarbij lichaam en geest als één energetisch geheel gezien worden. Door gebruik te maken van verschillende fysieke oefeningen kunnen energie blokkades in het lichaam opgeheven worden, waardoor opgeslagen gevoelens weer vrij kunnen stromen. Door het weer in beweging zetten van deze geblokkeerde energie komt een natuurlijk helingsproces op gang, dat in ieder mens aanwezig is.